Drakulov hrob a Bukurest

Vyzeralo to, ze z kempu vyrazime konecne o nieco skor ako sa nam to darilo z penzionov, no nakoniec sme sa vysulbali az okolo jedenastej. Namierene sme mali do mesta Sinaia, kde mal byt akysi hrad Peles, o ktorom sme nic blizsie nevedeli.

Peles bol hrad zo zaciatku 20. storocia uz s centralnym kurenim a plne elektrifikovany. Bol perfektne zachovany s bohatym vybavenim, no aj cena bola na rumunske pomery vysoka. Vzhladom na casovu tiesnost sme zvolii najkratsiu prehliadku, kupili trdelnik a lesne ovocie a pokracovali.

Dalsi bod na mape bol jeden z moznych a pravdepodobnejsich Drakulovych hrobov. Ten mal byt vo vnutri synagogy na jazernom ostrove v Snagove. Po neuveritelne rozbitej ceste, co vonkoncom nepripominala beznu medzimestsku komunikaciu (ako mozu domaci tadial vobec chodit?) sme dosli k mostu, ktory viedol na ostrov. Okamzite sme boli privitany miestnym chlapikom, ktory nam ukazal asi jedine miesto, kde sa da parkovat, aby sme tam zaparkovali. So strachom o auto sme pesi pokracovali po moste na ostrov, tu stal rodinny dom a az k synagoge nas prenasledoval dalsi domaci, kde nas nakoniec stopol a vypytal 15 lei za osobu. Dostali sme listky a vosli do malej budovy, kde nebolo velmi co pozerat. Auto bolo nastastie na mieste, nevykradnute a s neprepichnutymi gumami, ale ochotny chalan si nezabudol vypytat 15 lei za parkovanie. Nuz, kazdy si zaraba ako vie a mozno nakoniec bolo parkovanie vlastne strazene. V Snagove sme si dali este hnusnu pizzu, ale zato nas obsluhovala velmi mila casnicka, takze celkovy dojem bol pozitivny.

Pred zotmenim sme dorazili do Bukuresti a zaparkovali rovno pred Ceaucescovym palacom. Monumentalnost tohto komplexu sa ani neda opisat slovami, treba to proste vidiet. Po vyse polhodinovej prechadzke pozostavajucej z okruznej cesty okolo centralneho palaca sme zamierili do shopping centra. Na zaver sme si nafotili nocne Namestie revolucie a rozhodli tuto noc pokracovat v ceste do Constanty a vyspat sa az tam niekde na parkovisku.

Dopravna situacia v hlavnom meste je dalsi skvost, cesty nemaju pruhy a kruhove objazdy ich maju pre istotu do spiraly, takze sa musite zaradit na spravne miesto este pred vstupom do kruhacu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *