Constanta

Dorazili sme sem okolo pol tretej v noci, po ceste sme dokonca sli prvykrat po rumunskej dialnici. Auto sme odparkovali priamo na plazi a po par minutach sme uz spali. Rano sme videli vychod slnka nad morom v plnej parade, okolo pobehovalo par psov a policajti, nic nam vsak nepovedali a odkracali dalej. Ranajky nam poskytol MC Donald a vratili sme sa k nabreziu k staremu Casinu. Schatrane a rozbite, no s ochrankou, ako vystrihnute z americkeho filmu. Po prechadzke sme sa vratili na miesto, kde sme sa rano zobudili a jeden z nas sa okupal, more vsak nebolo ovela teplejsie ako niekde v Chorvatsku. Navyse bolo plytke a az po prvu bojku sa dalo v pohode stat na piescitom dne, za bojkou uz ale sedel chlapik v kajaku a piskal na kazdeho, kto sa pokusil ist dalej.

Pri odchode z plaze ktosi uz zavrel rampu, nadrzovku sme ju otvorili, aby sme autom vysli (ano, parkovali sme priamo na plazi par metrov od lehatok), nikoho to ale netrapilo, ani straznika obdalec.

Na obed bola opat zvolena restauracia, tymto stylom donesieme vacsinu pribaleneho jedla naspat na Slovensko. Morske prisery nemali, ale vsetci sme si dali ryby. Doteraz asi najdrahsi bed, z uctu sa na nas skerilo 165 lei a na nase prekvapenie sme zistili, ze mame v penazenke len 40. Kartou sa platit nedalo, takze po mensom faux pas nam casnicka aspon ochotne ukazala cestu k bankomatu.

Pred odchodom sme chceli este najst centrum s nejakymi suvenirovymi stankami, ale podla tabul ‘Centru’ sa nam nedarilo do centra trafit ani po polhodine, nakolko 3 krizovatky tabulku obsahovali a dalsia uz nie. Jazdenie autom v tomto meste je vseobecne vcelku adrenalinove, na semaforoch sa odpocitava pocet sekund do zelenej/cervenej (prakticky vynalez rozsireny po celom Rumunsku). Pokial sa ale nepohnete 3 sekundy pred zelenou, domaci uz trubia, co zdrzujete. Neustale trubenie je sice v juzanskych krajinach vcelku bezne, tu je ale zaujimavostou, ze sme sa s tym stretli len v tomto jednom meste. Alebo do krizovatky vchadzate v dvoch pruhoch a na opacnej strane je vsak uz len jeden, a dalo by sa pokracovat…

Hladanie centra teda padlo a opat sme zavitali do shopping centra a potom pokracovali k delte Dunaja.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *