Do prace

Kedze nasa cesta do USA bola pracovna, v pondelok sme sa uz vybrali a aj tesili do kancelarie. Cez den sme sa dozvedeli, ze Igor zmeskal lietadlo v Zurichu, nakolko to z Viedne kvoli pocasiu kruzilo o pol hodinu dlhsie a to americke ho uz nepockalo. Uvidime sa teda az v utorok.

V kancli sme boli dlho do vecera, takze uz sme len vybehli na pivo a burger, z ktoreho tieklo jak zo spongie (ale inak bol dobry) a zalahli spat.

Dalsi den som rano pred robotov posedel na slnkom zaliatej terase a uzival si 23 stupnov vo februari. Poobede sme zbehli po Igora na letisko a hoci lietadlo malo podla planu dojst skor, cakali sme asi hodinu. Letisnym vlakom sne sa vybrali do pozicovne aut a spat, aby sme zahlasili Igora ako dalsieho sofera. A kedze on sa tvaril, ze nie je velmi unaveny, zvladol este ist do roboty a vsetci spolu s Erikom na veceru. Na pivo a burger.

Letisny vlak

Sice som sa tesil na dalsie rano na terase, dnes sme sa pred pracou vybrali preskumat Apple. Najprv k novej centrale – Apple park a potom k starej na Infinite Loop. Ani do jednej nas nepustili, v tej prvej mali ale aspon Visitor Center a v oboch Apple Store aj so suvenirmi. A kedze Igor zvazoval kupu Apple Watch, v oboch obchodoch si ich poriadne preskumal. Mna, co som dovtedy v smart hodinkach velmi zmysel nevidel, ale nalomil a nakoniec som si este v ten den objednal z Amazonu tomtom sportove hodiny. Nie su sice smart v pravom slova zmysle, ale zaznamenavaju sportovu aktivitu a to primarne pozadujem. Vecer pivo a burger (ja som mal sendvic) v dalsom z lokalov a spat.

Novy Apple Headquarter
Vycackany Apple Store vo Visitors centre

Vo stvrtok mi uz pekne pocasie nedalo a siel som si rano zabehat este pred ranajkami. Tie nam, mimochodom, uz pekne liezli na nervy, stale len prazenica a sladke pecivo. Niektori sme uprednostnili cerstve waffle a ini ovsenu kasu, ale to bolo len z blata do kaluze.

V tento den uz bol Igor na 95 % rozhodnuty Apple Watch kupit, najprv sme ale zamierili do Googleplexu. Sli sme priamo krizom cez areal a vsimali si ludi posedavajucich vonku a pracujucich na macbookoch. Vsetko nebolo vsak tak hrackarsky farebne, ako by clovek predpokladal a zaujimavi boli pracovnici v provizornych kioskoch urceni specialne pre turistov. Jedna taka pracovnicka nam dala do ruky mapku velkosti vizitky vytlacenu asi na bublinkovej tlaciarni pred patnastimi rokmi a zakazala pouzivat google bicykle.

Googleplex

Podla mapky sme horko-tazko trafili do Google Visitors center Beta a zrejme kvoli betaverzii bol vstup povoleny len so zamestnancom, takze nic z toho. V tejto casti ale uz Google vyzeral skor ako americke vidiecke usadlosti, nez technologicka firma. Klasicke jednofarebne drevene budy a keby mam pracovat v googli a pracovisko vyfasujem tu, asi porozmyslam, ci ponuku zoberiem. V tejto lokalite sidlil aj Google shop, ktory aspon vnutri vyzeral k svetu, a susosie androidov konkretnych verzii mobilneho operacneho systemu, no to zas budilo dojem posledneho odpocinku tychto figuriek a vela pozornosti uz od udrzby nedostavali.

Sochy uplne mimo hlavny areal

Pri ceste naspat sme aspon vyskusali na truc bicykle, nikto nas neokrikoval, tak sme si nerusene zajazdil po parku, ktory zrejme patril este Googlu.

Dnes vecer sme sa rozhodli konecne porusit kazdodenne pravidlo a dali sme si burger a pivo v rovnakom podniku, ako den predtym, tentokrat aj s Erikom. Ten nas aspon vzal na hotel a cestou sme sa zastavili v amazon boxe po moje sportove hodiny.

V piatok rano som si siel hned s novymi hodinami zabehat, aby som zistil, ake je paradne nevlacit so sebou mobil. Na ranajky sme ale zvolili uz malu kafeteriu nedaleko hotela, kedze z prazenice sme uz kikirikali. Nas dalsi doobednajsi program bola na dnes navsteva NASA. Visitors centrum bolo malicke, ale celkom zaujimave, dokonca aj s gift shopom. Spytali sme sa aj na nejake dalsie atrakcie, tak nas poslali do arealu, aby sme na vratnici povedali, ze ideme do muzea a oni nas pustia. Tak aj bolo, ale muzeum vyzeralo skor ako antikvariat a my sme sa uz beztak pomahlali, tak sme si co-to pofotili v areali research centra a pobrali sa prec.

Replika vnutra ISS
Mesacna hornina
Hangar One v areali NASA

V piatok paradna india na obed zasytila tak, ze vecera nebola ani potrebna a tak za obet padlo zopar flaskovych piv zo 7-eleven, ktore nam vecer robili spolocnost pri hrani Wormsov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *