Detský sen

Dnešný deň nebol tak dramatický, zamierili sme rovno do legolandu v Billunde, prvého na svete. Došli sme relatívne skoro ráno, no už napriek tomu sa pri pokladniach tvorili rady, ale my sme mali lístok zakúpený cez internet, takže som len priložil čiarový kód zobrazený na telefóne k turniketu a boli sme dnu bez akéhokoľvek čakania.

Už nás víta

Atrakcie ako húsenkové dráhy a podobne nás nelákali, chcel som vidieť hlavne umelecké diela vytvorené z malých kociek. Saša navrhla, že ako prvé by sme mohli skúsiť vyhliadkový výťah, čo sa napokon ukázalo ako veľmi rozumná voľba. Keď sme odchádzali, tak pri veži už boli nekonečné rady.

Pohľad zhora

Postupne sme prechádzali parkom, zblízka sme si pozreli známe miesta, v ktorých sme boli len pár dní dozadu (Kodaň), Neuschwanstein, štart raketoplánu, letisko, safari, sochu slobody ropnú plošinu či Millenium Falcon. Samozrejme sme si dali aj kávu a pochodili obchody so suvenírmi.

Lego dedinka
Aj letisko
3, 2, 1…
Watch out, stormtroopers!

Zavítali sme aj do miestneho lego obchodu s nádejou, že bude nejaka špeciálna akcia, no toho sme sa nedočkali. Pri odchode sme opäť dlhý rad áut predbehli vďaka QR kódu v telefóne a mohli sa vybrať do Nemecka. Najbližšiu noc sme mali stráviť už v Berlíne, teda presnejšie niekde na okraji. Nepotrebovali sme byť blízko mesta, ďalší deň mal byť už náš posledný a teda sme ráno mohli vyraziť autom.

Chlapík nevedel veľmi anglicky, ale keď zistil, že môže na nás aj nemecky, Sašu hneď pochválil za jej výbornú nemčinu. Dostali sme celé horné poschodie celkom pekného a veľkého domu, v chladničke nás čakala večera aj raňajky, k dispozícii sme mali aj obývačku s veľkonočnou výzdobou. Saša samozrejme vyjedla všetky veľkonočné čokoládové vajíčka, snáď to bolo myslené pre nás. Reinhold bol super hostiteľ a 5 hviezdičiek si plne zaslúžil.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *