Lacné parkovné

Dávid sa rozhodol s nami absolvovať výlet do Osla s tým, že na ďalší deň pôjde vlakom naspäť. Keby si objednal spiatočnú letenku mesiac vopred, bolo by to zrejme lacnejšie.

Rozhodol som sa veriť navigácii, hoci značky sa nás snažili primäť použiť diaľnicu. Možno nám to pridalo nejakú tú minútku k ceste, ale za to cesta je zaujímavejšia, miestami sme šli desiatky kilometrov lesom bez toho, aby sme stretli akékoľvek auto. Trocha sa nás zmocňuje pocit, že sa blíži koniec dovolenky, no so Sašou nás čaká ešte hromada zážitkov.

Do hlavného mesta sme prišli až okolo piatej večer a parkovanie si zvolili opäť iba podla informácií z navigácie. Cena je tu takmer dvojnásobná oproti Trondheimu, no príde to stále ako lepšia voľba, ako krúžiť a hľadať. A zrejme by sme lacnejšie aj tak nenašli. Sme blízko centra, prejdeme okolo stanice, odkiaľ zajtra pôjde Dávid späť na internát, obzrieme si supermodernú budovu opery, ľoď, ktorou sme sa mohli plaviť do Dánska namiesto prejazdu mostami, pekný západ slnka a nakoniec aj ešte pozostatky vianočnej výzdoby. To sme už na námestí pred Národným divadlom, odkial je na skok k Royal Palace.

Asi najznámejší monument mesta
Magický západ slnka
City Hall

Pred odchodom k nášmu hostiteľovi by sme sa radi najedli, klon McDonaldu bude dobrá voľba. Alebo nie? Tento lokál je určený zrejme skôr pre socky, hamburgery celkom fajn, ale čistota prostredia bieda a pri ceste na záchod som dúfal, aby sa neodohrala scéna z akčného filmu a neobklúčia ma vedľa sediaci gangstri. Kým sme našli vchod do garáže, trochu sme poblúdili a dvere boli znova zamknuté. Po skúsenostiach z Trondheimu sme ale teraz už vedeli, čo robiť a bez zbytočného stresu sme nasadli do auta. Živí a zdraví sme sa dostali už k nášmu starému známemu hostiteľovi z cesty smerom na sever. Teraz sme dostali izby na poschodí, ešte bližšie k ich rodinnému životu.

Národné divadlo
A na záver Royal Palace

Pred spaním sa ešte so Sašou rozhodujeme, či pôjdeme cestou do Legolandu. Že by sa mi splnil môj detský sen? Nakoniec sa zhodneme, že je to dobrý nápad, tak okamžite kupujem lístky online a neviem sa už dočkať.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *