Transfagarasan

Aj druhu noc sme zvladli bez problemov, domaci nam dokonca ponukal kavu a na cestu nam daroval sacik hrusiek. Nakupili sme v Lidli nejake zname znacky potravin a nevedeli sa dockat cesty Transfagarasan. Na jej zaciatku nas privital jeden z drakulovych hradov, hrad Poenari. Vonku bolo sychravo a pofukoval silny vietor a cakalo nas 1480 schodov k pevnosti. Zo zaciatku nas sprevadzal miestny pes, ktoreho sme pomenovali Karl von Bahnhof, no v polke kopca to vzdal. Z vrchu bol perfektny vyhlad, hrad vsak nebol nijak velky, taka zrucanina standardneho typu.

Konecne sme sa vydali na bajne serpentiny zname z Top Gear. Na polskych pneumatikach Sunny bola jazda za dazda este adrenalinovejsia. Na samom vrchu, co by malo byt nieco cez 2000 metrov nad morom, sme na chvilku zastavili, ale ukrutna zima nas poslala rychlo spat do auta s kurenim. Pred ocami sa nam otvarali neopisatelne scenerie a jedina chyba celej cesty bola, ze raz musela skoncit… Naladu nam aspon vylepsil defaultny trdelnik od madarsky hovoriacej predavacky.

Nasledne sme zakotvili v Sibiu a dopriali si nieco zname, Big Mac menu. Zavitali sme aj do miestneho obchodneho centra, kde sa nam konecne podarilo zohnat simkartu od Vodafone za 25 lei (asi 5 eur) s 250 MB dat. Pre paranoikov, kartu sme dostali uplne anonymne, bez akehokolvek dokladu totoznosti a funguje perfektne, takze budeme snad online castejsie. Problemom je trocha stava na nabijanie vsetkych elektronickych zariadeni, kedze ich v aute ledva stihame dobijat. Potrebovali sme rovnako vyriesit problem s USB klucom do radia, kedze radio cita len 128 adresarov, museli sme nejake zredukovat, aby sme nepocuvali stale to iste. Nastastie mali v elektre nejake vystavene macbooky, takze sme jeden z nich vyuzili.

V Sibiu sa nam Spezi ani Johanna Schimdta zohnat nepodarilo, zato sme videli zelezny most a dali si polievku. Momentalne sme na ceste do Sighisoara a kvoli pocasiu budeme asi zas a znova hladat penzion.

Tachometer ukazuje 1260 km, takze sme asi trocha v casovom sklze, uvidime, co vsetko postihame za ten tyzden. Navigacia Sygic nie je najlepsia, cesty vedie neoptimalne a povoleme rychlosti su nejake zvlastne…v dedine ukazuje 90, na rovnej ceste 30 a to nespominame kopec nezaznamenanych kruhacov. Mohli by to fixnut.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *