Temesvar

Do Temesvaru sme nakoniec dorazili o stvrt na pat, teda vlastne na sest, kedze ako prve nas zaskocil hodinovy casovy posun. Chronografy mame teda od dnes nastavene na GMT+3. Prekonana vzdialenost cinila takmer 512km, na tolko avizovane rozbite cesty a vsade pritomne tulave psy sme takmer nenarazili, konkretne sme videli jedneho zrazeneho a jedneho tulaveho psa. Zato kravy pasuce sa uprostred dediny su na dennom poriadku, mame dojem, ze jedlo tu bude asi viac bio ako vyrobky oznacovane tymtom symbolom v zapadnej Europe.

Prvym kontaktom s touto krajinou bol pre nas nakup rovinety, teda zaplatenie poplatku za pouzivanie ciest na cely mesiac. Ujo v budke po zisteni, ze sme zo Slovenska, s usmevom zahlasil ‘devet eur’ a pozdravil ‘cau’.

V Temesvari sme parkovanie nasli zadarmo luxusne priamo v centre mesta. Zamierili sme rovno do baru s domyselnym chladenim v podobe vodneho rozprasovaca nad stolmi. Capovane pivo mali, zial, len zahranicne, ale za tu cenu… Trocha sme popozerali krasy mesta a zamierili konecne ochutnat miestnu kuchynu. Nadludske porcie jedal a pitie pre troch ludi vysli po prepocte na neskutocnych 20 eur a pvio mali tentokrat varene priamo v restauracii. Na zaver sme obehli miestnu botanicku zahradu, nasli zmenaren a pobrali sa dalej. Za zmienku este stoji, ze zatial kazdy clovek, ktoreho sme , vedel anglicky. Rumunsku simkartu sme zatial nezohnali.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *